Serbia Joins Ranks of Countries Who Have Adopted International Antisemitism Definition

June 3, 2020

Serbia has become the latest country to adopt the International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) definition of antisemitism.
The Israeli Embassy in Belgrade tweeted on Monday, “We welcome the decision [of the] @SerbianGov to accept the working definition of anti-Semitism of the International Holocaust Remembrance Alliance @IHRA which will help Serbia in recognizing and prosecuting cases of this dangerous phenomenon.”
Before World War II, Serbia had a Jewish population of over 30,000 people. The community was decimated by the Holocaust, with 2/3 of its members murdered by the Nazis.
After the war, most of the survivors emigrated from the country, largely to Israel.
Fewer than 1,000 Jews live in Serbia today.
The IHRA definition says, “Antisemitism is a certain perception of Jews, which may be expressed as hatred toward Jews. Rhetorical and physical manifestations of antisemitism are directed toward Jewish or non-Jewish individuals and/or their property, toward Jewish community institutions and religious facilities.”
The article was published on the Algemeiner

Additional Articles

בכיר ביוטיוב: "מנסים להקשות על פרסום שנאה והסתה"

משלחת של כ-100 שרים, חברי פרלמנט, סנאטורים ודיפלומטים מרחבי אירופה התכנסה בגיא ההריגה בבאבי יאר באוקראינה – מקום הרצחם של יותר מ-30,000 יהודים על ידי הנאצים ומשתפי פעולה בזמן השואה. המחוקקים וקובעי המדיניות האירופאים נענו להזמנת איגוד הארגונים היהודיים באירופה EJA והגיעו לבירת אוקראינה ערב יום השואה הבינלאומי והאתגרים הגיאופוליטיים. מנהל המדיניות הציבורית של יוטיוב, באירופה, מרקו פנצ’יני, סקר בפניי באי הכנס את האסטרטגיה של החברה למאבק בשיח שנאה והסתה.
קודם לביקור בגיא ההריגה בבאבי יאר, התכנסו המחוקקים האירופים לכינוס מיוחד שיזם יו”ר ה-‘EJA הרב מנחם מרגולין ודנו בדרכים אופרטיביות ואפקטיביות למאבק באנטישמיות הגוברת ברחבי היבשת – הן במערכות החינוך הפורמליות, הן ברשתות החברתיות.
במהלך הוועידה, הוחלט על הקמתן של קבוצות עבודה פרלמנטריות ייעודיות למאבק באנטישמיות שיוקמו בבתי מחוקקים ברחבי היבשת ויפעלו לגיבוש ותיאום חקיקה וקווים מנחים למאבק באנטישמיות ובניסיונות הכחשה וטיוח של השואה.
הרב מנחם מרגולין יו”ר איגוד הקהילות היהודיות ומרכז רבני אירופה: “כדי לחסן את העולם מהמגיפה הנוראה של האנטישמיות, כדי להגן על הילדים של כולנו משנאת האחר, אי אפשר עוד להשאיר את לימוד השואה כנושא וולונטרי או כשיעור אחד או שניים בלימודי היסטוריה. לימוד השואה ולקחיה חייב להיות נדבך מרכזי בהקניית כישורי החיים של הדור הצעיר – בבתי הספר, כמו גם באוניברסיטאות וזה צריך להיות מעוגן בחקיקה מחייבת ולא כהמלצה בלבד”.

הרב מנחם מרגולין, יו”ר איגוד הארגונים היהודים באירופה (EJA) • קרדיט: יוסי זליגר
עוד אמר הרב מרגולין: “לא מספיק יום בלוח השנה. אין די בטקסים. אפילו לא בהכרזות של פוליטיקאים. כדי לחסן את העולם מהמגיפה הנוראה של האנטישמיות, כדי להגן על הילדים של כולנו משנאת האחר, עלינו להשכיל ולהבין שלימוד השואה ולקחיה לא יכול להישאר כלימוד פרק אחד או שניים בשיעורי ההיסטוריה. לימוד השואה ולקחיה חייב להיות נדבך מרכזי בהקניית כישורי החיים של הדור הצעיר – בבית הספר, כמו גם באוניברסיטאות. זה חשוב לאירופה ולעולם לא פחות משזה חשוב לעם היהודי או לכל לאום או מגזר או מגדר באוכלוסייה כזאת או אחרת”.
בכינוס השתתפו רבנים רבים מאירופה, הרב משה ראובן אסמן רבה של אוקראינה, והרב בנימין יעקובס הרב הראשי להולנד וחבר נשיאות מרכז רבני אירופה.
גם רבה של אומן הרב יעקב ג’אן השתתף במשלחת רבנים ודיפלומטים אירופאים לבאבי יאר, לציון יום השואה הבינלאומי, האירוע נערך בשיתוף הפדרציה היהודית באוקראינה בראשותו של היו”ר הרב מאיר סטמבלר.

הרב מנחם מרגולין, יו”ר איגוד הקהילות היהודיות ומרכז רבני אירופה, הרב בנימין יעקובס רבה של אולנד, הרב משה ראובן אסטמן רבה של אוקראינה עם רבה של אומן הרב יעקב ג’אן

נשיא הפרלמנט של אוקראינה, רוסלן סטפנצ’וק ציין כי: “אוקראינה היא המדינה עם הכמות הרביעית הגבוהה ביותר בעולם של חסידי אומות עולם. הפרלמנט האוקראיני אימץ לאחרונה חוק למלחמה באנטישמיות והנצחת השואה במדינה. זיכרון, מחקר והנצחה, הם הדרכים היחידות להילחם באנטישמיות”, אמר. “הזוועות קרו כולן כי אנשים שתקו כתוצאה מפחד, אדישות ואגואיזם – ועלינו לחנך את דור העתיד כדי שינהג אחרת”.
ג’ואל מרגי, נשיא הקונסיסטואר של יהודי פריז, הקהילה היהודית הגדולה באירופה, שיתף את החששות של הקהילה היהודית בצרפת ערב יום השואה הבינלאומי: “סטטיסטיקה שנתית מראה שמספר התקריות האנטישמיות בשנת 2021 גדל בצרפת בהשוואה לשנת 2020. במיוחד עלייה באלימות. יש עלייה של קיצוניות בצרפת, באירופה ובשאר העולם. זה מאוד מדאיג מכיוון שהאנטישמיות הזו מגיעה הן מהימין הקיצוני והן מהשמאל הקיצוני וגם מהאסלאמיזם. במלחמה בשנאה יש להתייחס ספציפית לאנטישמיות. ד”ר מרגי קרא למנות נושא תפקיד האחראי למאבק באנטישמיות בכל מדינה באירופה. “למרבה הצער לעתים קרובות, מדינות ממנות אדם האחראי למלחמה בשנאה. אך יש להתייחס לכל צורה של שנאה אחרת”.
מנהל המדיניות הציבורית של יוטיוב, באירופה, מרקו פנצ’יני, סקר בפניי באי הכנס את האסטרטגיה של החברה למאבק בשיח שנאה והסתה וציין: “מה שאנחנו מנסים לעשות זה להקשות ככל האפשר על פרסום דבריי שנאה והסתה על גבי הפלטפורמה שלנו. בכל פעם שאנחנו מוצאים משהו שמנוגד למדיניות שלנו לגביי שיח שנאה, אנחנו לא רק מסירים אותו אלא גם מזהים את המרכיבים בקטע התוכן הזה והאלגוריתמים שלנו מחפשים תוכן דומה. בנוסף, יש לנו מומחים שיכולים להתמודד עם תוכן כזה גם בהרבה במגוון רחב של שפות שאינן אנגלית”.
הרב מאיר סטמבלר, יו”ר פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה, אמר כי “הקהילות היהודיות במדינה מתחדשות בתמיכה מלאה של השלטונות. קיימת דואליות רבה ביחס לגיבורי האומה שהיו גם אנטישמים ואנחנו מתריעים על כך אבל מבינים שזו אומה שהולכת ונבנית מחדש לאחר 70 שנות קומוניזם וכמי שמתהלך ברחובות קייב עם כל הסממנים של יהודי דתי, אני חייב לציין שבקייב אני מרגיש הרבה יותר בטוח כיהודי מאשר בפריז, בריסל, לונדון או כל בירה אירופית אחרת”.
https://www.bhol.co.il/news/1330699?utm_source=whatsapp&utm_medium=robot

Condolences for our Board Member and Dear Friend- Dutch Chief Rabbi Jacobs

We at the EJA were shocked and saddened to learn of the passing of the son, alav ha-shalom, of Dutch Chief Rabbi Jacobs, our board member, Rabbinical Centre of Europe governmental affairs head and, above all, our friend.
The greatest tragedy a parent can experience is the loss of a child, whatever the circumstances. Most of us cannot envisage let alone begin to understand the pain that parents will go through.
All we can do is attempt to offer words of comfort, words of consolation, to be there for them, to sustain them with our thoughts and prayers.
To Rabbi Jacobs, Mrs Jacobs and family we extend our heartfelt condolences and say,
“May the Almighty comfort you among the mourners of Zion and Jerusalem.”

Germany: Dozens of Jewish graves destroyed in ancient cemetery in Worms

Ancient Jewish cemetery in Worms, Germany vandalized, with dozens of graves shattered and desecrated.
The Jewish community in Germany is in shock after unknown individuals vandalized and desecrated dozens of gravestones in the ancient Jewish cemetery in the city of Worms, leaving many of the grave markers shattered.
Thousands of Jewish worshipers visit the Jewish cemetery every year, considered one of the oldest in Europe. Among the desecrated tombs was also the tomb of the Maharam of Rothenburg who served as one of the chief Ashkenazi rabbis in the Middle Ages (1220-1293).
Rabbi Menachem Margolin, Chairman of the European Jewish Association, and the Rabbinical Center of Europe, condemned the ongoing rise of anti-Semitism across the continent.
“There is no doubt that the corona crisis has brought with it a sharp rise in antisemitic discourse on the Internet, and now that most of the closures have been lifted, we unfortunately see how the toxic discourse on social media is turning into physical attacks on Jewish institutions and symbols. “We expect the German government to act swiftly not only to renovate the cemetery but to formally declare the acceptance of the comprehensive program to combat anti-Semitism that that we initiated, which includes a substantial change in the curriculum in the state education system.”
Rabbi Joseph Havlin, the head of the Frankfurt court near Worms, expressed shock at the desecration of the cemetery, noting: “We are witnessing, and not for the first time, desecration of German cemeteries alongside a disturbing rise in anti-Semitism in the entire public sphere. We call on the German government to declare an uncompromising fight against anti-Semitism to ensure that such acts do not repeat.”
The article was published in Arutz 7

European Jewish Association startet Kampagne zur Unterbringung jüdischer Flüchtlinge aus der Ukraine

Nachdem der Krieg in der Ukraine in die zweite Woche geht, erlebt Europa einen enormen Zustrom von Flüchtlingen, die aus der Ukraine in den Westen fliehen. Darunter sind auch zahlreiche ukrainische Juden, die sich in Sicherheit bringen wollen.

Die European Jewish Association (EJA) mit Sitz in Brüssel, ein Dachverband, in dem mehrere hundert Gemeinden auf dem gesamten Kontinent vertreten sind, hat eine europaweite Kampagne gestartet, um vorübergehend Wohnungen, Lebensmittel und Kleidung für jüdische Familien bereitzustellen, deren Leben durch den Konflikt in der Ukraine zerrüttet und zerstört worden ist.

Der Aufruf wurde an jüdische Gemeinden von Lissabon bis Lublin, von Bukarest bis Bordeaux in ganz Europa verschickt.

Der Vorsitzende der EJA, Rabbiner Menachem Margolin, sagte nach dem Start der Kampagne: „Die Geschichte des jüdischen Volkes ist eine Geschichte der Vertreibung, sei es durch Pogrome oder Krieg. Wir wissen nur zu gut, was es bedeutet, wenn man gezwungen ist, von einem Moment auf den anderen zu fliehen. In fast jeder unserer Gemeinden werden Sie solche Geschichten hören. Von Generationen aus Spanien oder Galizien, vom Krieg bis zur Auswanderung nach Israel. Ich sage das, weil wir für diese Katastrophen besonders sensibilisiert sind. Und weil wir so sensibilisiert sind, sind wir dazu bestimmt, unseren jüdischen Nachbarn zu helfen, so wie wir es immer getan haben.“

Er fügte hinzu: „Ich bin zuversichtlich, dass diese Kampagne etwas bewirken wird. Seit Beginn des Krieges haben sich Juden aus ganz Europa an uns gewandt, um zu erfahren, wie sie ihren ukrainischen jüdischen Brüdern und Schwestern in Not helfen können. Wir geben ihnen die Möglichkeit, genau das zu tun, indem wir denjenigen, die in aller Eile und oft mit nichts als den Kleidern auf dem Leib das Land verlassen haben, Unterkunft, Essen und Kleidung anbieten.“

Additional Communities
United Kingdom
Ukraine
Turkey
Schweiz
Switzerland
Sweden
Spain
Slovenia
Slovakia
Serbia
Russia